BLEFAROPLASTIE CLUJ

Uneori, chiar si dupa un somn profund, este greu sa te simti treaza si stralucitoare cand vei vedea ochii obositi, privirea cazuta. Pielea cazuta peste ochi si pungile de grasime de sub ochi te fac sa arati mai obosit si mai in varsta decat te simti in interiorul tau.
Blefaroplastia (chirurgia pleoapelor) se practica din perioada anilor ’70, de atunci un mare numar de barbati si femei beneficiind de rezultate excelente.
Interventia are ca scop indepartarea excesului tegumentar si grasos aflat la nivelul pleoapelor superioare si inferioare. Acest exces de piele si grasime duce la scaderea campului vizual, la aparitia de riduri si pungi, conferind fizionomiei un aspect obosit.
Blefaroplastia se poate face la nivelul pleoapelor superioare si inferioare separat sau impreuna, in aceeasi interventie. De asemenea, ea poate fi asociata cu liftingul facial.

Blefaroplastie Cluj

Ce pacienti pot beneficia de blefaroplastie?

De regula operatia se face la pacienti peste 35 de ani dar bineinteles, daca este cazul, se face si mai devreme. Operatia este contraindicata in hipertiroidie, boli cardiovasculare, diabet si in afectiuni oftalmologice cum ar fi dezlipirea de retina sau glaucomul.

Riscurile operatiei

Nu exista operatie care sa nu implice un risc dar cand operatia este facuta de un chirurg plastician experimentat, complicatiile sunt rare si de obicei minore. Exista diferente foarte mari intre pacienti in ceea ce priveste capacitatea de vindecare, astfel ca rezultatul nu este niciodata complet previzibil.
Ca si complicatii minore, poate aparea vederea dubla sau in ceata timp de cateva zile dupa operatie. Daca s-a indepartat mai mult tegument decat era necesar, poate aparea „ectropinul”, o retractie a pleoapelor inferioare care impiedica inchiderea ochiului. Inainte de operatie ar trebui consultat un oftalmolog care sa va verifice vederea si secretia de lacrimi.

Indicatii preoperatorii

  • nu mancati si nu beti nimic dupa miezul noptii inaintea operatiei;
  • este interzisa administrarea aspirinei si a medicamentelor ce o contin, cu 2 saptamani inainte de operatie;
  • la femei, de regula operatia trebuie facuta in afara perioadei menstruale;
  • trebuie sa anuntati chirurgul si medicul anestezist daca aveti probleme medicale (tensiune, probleme vasculare, infarct, diabet, probleme pulmonare, probleme cu sangerarea, epilepsie, probleme neurologice, alergii la diverse medicamente);
  • trebuie sa anuntati medicul daca purtati proteze dentare sau lentile de contact;
  • daca fumati, planificati-va sa va lasati cu cel putin 1-2 saptamani inainte de operatie si nu va apucati decat dupa minimum 2 saptamani dupa operatie;
  • evitati sa va expuneti in exces la soare inainte de operatie, in special regiunea faciala;
  • nu urmati o dieta stricta inainte de operatie deoarece poate intarzia vindecarea;
  • daca raciti sau faceti o infectie de orice fel, operatia trebuie amanata.

Interventia chirurgicala

Blefaroplastia se efectueaza de regula sub anestezie locala combinata cu o anestezie intravenoasa usoara. Veti fi treaz dar insensibil la durere. Operatia dureaza intre 1 si 3 ore. De obicei se fac mai intai pleoapele inferioare iar apoi cele superioare. Inciziile se fac la nivelul santului palpebral superior si imediat sub gene la pleoapele inferioare. Se separa tegumentul de muschiul subiacent, dupa care se indeparteaza pungile de grasime atat de la nivelul pleoapelor inferioare cat si a celor superioare. In final se excizeaza surplusul tegumentar si se face sutura.
Daca la nivelul pleoapelor inferioare exista numai pungi de grasime fara surplus tegumentar, se poate face o blefaroplastie transconjunctivala cu incizie in interiorul pleoapelor.

Pret Blefaroplastie Cluj

Spitalizarea postoperatorie

Dupa operatia de blefaroplastie este necesara o spitalizare de 1 zi pentru a ramane sub supravegherea personalului medical, perioada in care se administreaza antibiotice, profilactic si se aplica local pungi cu gheata.

Recuperarea postoperatorie

Firele se scot dupa 3-4 zile, acest lucru fiind rezolvat fara probleme de medicul de familie al fiecaruia. Edemul si echimozele persista de regula pana la sfarsitul primei saptamani. Majoritatea pacientilor pot reveni la locul de munca in aproximativ 10 zile.
Timp de 2 saptamani trebuie evitate activitatile solicitante, care pot ridica tensiunea arteriala, fapt ce ar favoriza unele sangerari. Deoarece in primele luni persista o usoara sensibilitate la soare si vant, se recomanda purtarea ochelarilor de protectie.
Cicatricele pot ramane cu o nuanta usor roz pana la 6-9 luni, in final devenind o linie alba foarte subtire.

Blefaroplastie Cluj

Pret Blefaroplastie Cluj

Dacă ai nevoie de informații mai detaliate

sună-ne acum și unul din medicii noștri te va ajuta

Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptare a politicii de utilizare a cookies si a politicii de prelucrare a datelor personale.

× Cu ce va putem ajuta?