Pentru multe femei marirea sanilor este foarte importanta pentru a se simti bine, frumoase, seducatoare. Procedura de marire a sanilor creste considerabil increderea in sine si cum aceasta este o conditie esentiala pentru sanatatea si reusita noastra in viata ar trebui sa fie o prioritate pentru dumneavoastra.

Marirea sanilor, cunoscuta si ca mamoplastia de augmentare, se adreseaza femeilor care considera ca sanii lor sunt prea mici sau corecteaza scaderea in volum a sanilor dupa alaptare sau dupa o pierdere semnificativa in greutate. Cu ajutorul protezelor se mai poate rezolva o asimetrie mamara. In afara interventiei chirurgicale prin care se introduce un implant mamar, nu exista nici o alta metoda care sa creasca evident marimea si consistenta sanilor.

Augmentare mamară Cluj

Augmentare mamara Cluj

Despre proteze

Materialul din care sunt confectionate protezele este siliconul, material care datorita biocompatibilitatii sale este cel mai des folosit pentru implanturile medicale. In afara de confectionarea protezelor pentru san, siliconul are multe alte intrebuintari in medicina : invelisul firelor de sutura, strat de protectie pentru valvele artificiale pentru inima, proteze de silicon pentru pacienti cu afectiuni ortopedice. In urma cu aproximativ 12 ani a existat suspiciunea ca exista o legatura intre protezele de silicon si doua boli specifice : cancerul mamar si boala autoimuna.

Au fost adunate date stiintifice de la peste 2.000.000 de femei cu implante mamare din intreaga lume. Ele atesta faptul ca nu exista nici o dovada care sa sugereze ca siliconul ar cauza vreun tip de cancer sau boala autoimuna. Rezultatele sunt comunicate de Universitatea California de Sud prin „Jurnalul de Chirurgie Plastica si Reconstructiva”, Universitatea din Calgary – Canada prin „Jurnalul Englez de Medicina”, Clinica Mayo – SUA si toate atesta ca nu exista o crestere a riscului pentru cancerul mamar la femeile cu implante din silicon. Boala autoimuna este un termen general pentru a descrie un sistem imunitar care raspunde defensiv la substante care fac parte din propriul organism. Aceste probleme apar spontan, la populatia obisnuita.

Teoria ca siliconul ar putea cauza boala autoimuna este gresita, aceasta fiind demonstrata de numeroase teste facute pe grupuri de femei cu implante. Studiile clinice au demonstrat ca nu exista nici o legatura intre implantele de silicon si dereglarile de tesut. Exista studii ce continua sa verifice aceste rezultate pe un grup mare de femei, in timp mai indelungat. Protezele sunt fie preumplute cu gel siliconic fie sunt umplute intra-operator cu ser fiziologic. In ultimii ani, in toata Europa s-a revenit la folosirea protezelor cu gel iar incepand din anul 2003 s-a hotarat ca ele pot fi din nou folosite si in Statele Unite.

Ce paciente pot beneficia de marirea sanilor

De marirea sanilor poate beneficia orice femeie care doreste o imbunatatire, nu perfectiune, in modul cum arata. Daca sunteti realista in dorinte, ati putea fi o buna candidata.

Augmentare mamara Cluj

Riscurile operatiei

Nu exista operatie care sa nu implice un risc. Riscurile trebuie discutate amanuntit cu chirurgul si cu medicul anestezist, inainte de operatie. In afara riscurilor pe care orice anestezie generala le implica, pot aparea infectii, hematoame si cicatrice inestetice.Cea mai intalnita problema in legatura cu aceasta interventie este contractura capsulara (tesutul conjunctiv face o capsula in jurul implantului care incepe sa se stranga). In formele mai avansate, trebuie reintervenit si schimbat sediul protezei (daca a fost pusa in fata muschiului pectoral, este mutata in spatele acestuia). De multe ori trebuie schimbata si proteza. Este o complicatie care nu tine de tehnica chirurgului si calitatea protezei ci de reactia particulara a pacientei.Unele femei spun ca sfarcurile au o hiper sau hipoestezie (hiper sau hiposensibilitate). Se pot intalni suprafete mici de amorteala in apropierea inciziei. Aceste simptome dispar de obicei in timp, dar pot fi si permanente la unele paciente.Nu exista dovada ca implantele afecteaza fertilitatea, sarcina sau alaptarea. Daca ai alaptat in ultimul an inainte de operatie, s-ar putea sa produci lapte cateva zile dupa operatie. Acest fapt poate cauza un disconfort, dar poate fi tratat cu medicatia prescrisa de noi.

Ocazional, implantele se pot sparge si pot curge. Sparturile pot aparea ca rezultat al unor accidente si, in foarte rare situatii, chiar spontan. Daca un implant salin se sparge, acesta se va dezumfla in cateva ore si serul va fi absorbit de corp fara nici o complicatie.

Daca la un implant umplut cu gel apare o ruptura, se pot intampla unul sau mai multe fenomene. Daca invelisul se rupe dar capsula din jurul implantului nu, s-ar putea sa nu apara nici o modificare. Daca se rupe si capsula, in special dupa presiuni mari, gelul de silicon se poate muta in tesuturile din jur. Pot aparea astfel schimbari in forma sau fermitatea sanului. Daca se intampla acest lucru, trebuie reintervenit si schimbat implantul.

Indicatii preoperatorii

  • inainte de operatie, trebuie efectuata o mamografie sau ecografie mamara;
  • nu mancati si nu beti nimic dupa miezul noptii inaintea operatiei;
  • este interzisa administrarea aspirinei si a medicamentelor ce o contin, cu 2 saptamani inainte de operatie;
  • de regula, operatia trebuie facuta in afara perioadei menstruale;
  • trebuie sa anuntati chirurgul si medicul anestezist daca aveti probleme medicale (tensiune, probleme vasculare, infarct, diabet, probleme pulmonare, probleme cu sangerarea, epilepsie, probleme neurologice, alergii la diverse medicamente);
  • trebuie sa anuntati medicul daca purtati proteze dentare sau lentile de contact;
  • daca fumati, planificati-va sa va lasati cu cel putin 1-2 saptamani inainte de operatie si nu va apucati decat la minimum 2 saptamani dupa operatie;
  • evitati sa va expuneti in exces la soare inainte de operatie;
  • nu urmati o dieta stricta inainte de operatie deoarece poate intarzia vindecarea;
  • daca raciti sau faceti o infectie de orice fel, operatia trebuie amanata;

Interventia chirurgicala de augumentare mamara

Marirea sanilor se face, de regula, sub anestezie generala si dureaza 1-2 ore. Incizia prin care se introduce proteza poate fi facuta la nivelul santului submamar, in interiorul areolei sau in axila. Se incearca sa se obtina in final o incizie cat mai mica si mai putin vizibila. Protezele cu ser pot fi introduse printr-o incizie de 2,5-3 centimetri iar cele cu gel printr-o incizie de 5-5,5 centimetri. In privinta pozitionarii protezei fata de muschiul pectoral, ea poate fi pusa fie intre muschi si glanda mamara, fie sub muschiul pectoral. In ultimii ani, noi introducem obligatoriu protezele cu ser sub muschi iar pe cele cu gel le introducem fie pre- fie retropectoral, in functie de aspectul initial al sanilor (calitatea tegumentului, gradul de ptoza mamara, grosimea glandei si a tesutului adipos). Avantajele si dezavantajele acestor alternative in privinta locului inciziei si pozitionarea protezei trebuie discutate amanuntit in cadrul consultului preoperator. Dupa operatie se lasa tuburi de dren pentru 24 de ore, pentru evitarea formarii de hematoame care favorizeaza aparitia capsulei.

Spitalizarea postoperatorie

Spitalizarea postoperatorie este intre 1-3 zile, perioada in care se administreaza antibiotice. Exista un disconfort in primele 24-48 de ore, in special in cazul pozitionarii subpectorale, dar acest lucru se rezolva prin administrarea de medicatie antialgica si miorelaxanta.

Pret Augmentare mamară Cluj

Recuperarea postoperatorie

Dupa externare firele se scot dupa 12 zile de la operatie, acest lucru fiind rezolvat fara probleme de medicul de familie al fiecaruia. Timp de 2-3 luni, trebuie purtat un sutien bine adaptat la noua forma si la noul volum al sanilor. De regula, este bine sa evitati eforturile fizice intense in primele 2-3 saptamani. In privinta cicatricelor, pana la 6 luni ele se rosesc si se umfla, iar dupa 9 luni – 1 an ele se aplatizeaza si se deschid la culoare. Se recomanda evitarea expunerii la soare pe o perioada de 1 an de la operatie, pentru a nu se produce pigmentarea cicatricelor. Ele nu vor disparea niciodata complet. Mentionam ca trebuie facute controale periodice si mamografii de rutina la femeile situate in grupa de varsta cu risc de cancer mamar. Cand faceti o mamografie, trebuie sa mergeti la un centru radiologic cu medici experimentati in efectuarea unei mamografii la un san cu proteza. De asemenea, se pot efectua ecografii mamare.

Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptare a politicii de utilizare a cookies si a politicii de prelucrare a datelor personale.

× Cu ce va putem ajuta?