Majoritatea femeilor au probleme cu aspectul inestetic al abdomenului, chiar daca aspectul per ansamblu este unul armonios. Supraponderalitatea este cel mai negru cosmar al femeilor dar si al barbatilor, iar atunci cand orice fel de metoda alternativa chirurgiei nu da roade, ultima solutie ramane bisturiul.
Abdominoplastia duce la indepartarea „sortului” de la nivelul abdomenului inferior producand o cicatrice permanenta extinsa de regula de la un sold la altul.
Abdominoplastia se practica din anii ’60 si daca este facuta de un chirurg plastician experimentat, rezultatele sunt bune.
Abdominoplastia este o interventie chirurgicala majora, cu ajutorul careia se indeparteaza excesul de piele si grasime de la nivelul abdomenului inferior. In acelasi timp operator se pot rezolva defectele de perete abdominal si se sutureaza pe linia mediana muschii drepti abdominali.

Ce pacienti pot beneficia de abdominoplastie

Abdominoplastia se adreseaza in egala masura atat barbatilor cat si femeilor care prezinta un surplus tegumentar (sort) insotit de un depozit adipos, care nu se pot indeparta prin dieta sau exercitii. Operatia este folositoare si femeilor care datorita unor sarcini multiple, au muschii abdominali mult departati. De asemenea, prin aceasta interventie se pot indeparta vergeturile si cicatricele situate sub ombilic.
Abdominoplastia nu trebuie facuta femeilor care doresc sa mai aiba o sarcina sau la pacienti care doresc sa mai faca una sau mai multe diete.

Riscurile operatiei

Nu exista operatie care sa nu implice un risc. Fiind o interventie chirurgicala mare, riscurile trebuie discutate amanuntit cu chirurgul si cu medicul anestezist inainte de operatie.
In afara riscurilor pe care orice anestezie generala le implica, pot aparea infectii, hematoame, embolii sau cicatrice inestetice.

Indicatii preoperatorii

  • nu mancati si nu beti nimic dupa miezul noptii inaintea operatiei;
  • este interzisa administrarea aspirinei si a medicamentelor ce o contin, cu 2 saptamani inainte de operatie;
  • de regula operatia trebuie facuta in afara perioadei menstruale;
  • trebuie sa anuntati chirurgul si medicul anestezist daca aveti probleme medicale (tensiune, probleme vasculare, infarct, diabet, probleme pulmonare, probleme cu sangerarea, epilepsie, probleme neurologice, alergii la diverse medicamente);
  • trebuie sa anuntati medicul daca purtati proteze dentare sau lentile de contact;
  • daca fumati, planificati-va sa va lasati cu cel putin 1-2 saptamani inainte de operatie si nu va apucati decat la minimum 2 saptamani dupa operatie;
  • evitati sa va expuneti in exces la soare inainte de operatie, in special regiunea abdominala;
  • nu urmati o dieta stricta inainte de operatie deoarece poate intarzia vindecarea;
  • daca raciti sau faceti o infectie de orice fel, operatia trebuie amanata.

Interventia chirurgicala

Abdominoplastia se face sub anestezie generala. Dureaza intre 2 si 5 ore, in functie de complexitatea cazului. Se face o incizie in partea inferioara a abdomenului, sub linia chilotului si o a doua incizie in jurul buricului, pentru a-l elibera de tesuturile din jur. Se decoleaza pielea si tesutul celular subcutanat, pana aproape de rebordurile costale. Daca este cazul, se intareste peretele mosculo-aponevrotic suturandu-se muschii pe linia mediana. Lamboul de piele si tesut adipos decolat este intins in jos si se indeparteaza in bloc surplusul cutaneo-grasos. De regula, la o astfel de interventie se indeparteaza tot tegumentul subombilical impreuna cu tesutul adipos. Se taie apoi o noua gaura pentru buric, care este apoi fixat in aceasta. In final, incizia se coase si se lasa 1-2 tuburi de dren timp de cateva zile.

Pret Abdominoplastie Cluj

Spitalizarea postoperatorie

Deoarece abdominoplastia este incadrata intre operatiile mari, noi preferam o spitalizare mai indelungata, de 5-7 zile, pentru a spori siguranta pacientului si pentru a reduce complicatiile la minimum. In aceasta perioada, pacientul va purta pansament si o burtiera elastica, va primi medicatie antitrombotica si antibiotice. De asemenea, chiar a doua zi dupa operatie, se va urmari mobilizarea cat mai precoce a pacientului, pentru evitarea complicatiilor trombo-embolice.

Recuperarea postoperatorie

Dupa externare, firele se scot la 12 zile de la operatie, acest lucru putand fi rezolvat fara probleme de medicul de familie al fiecaruia. Pacientul va mai purta burtiera cel putin 2 saptamani dupa scoaterea firelor. Recuperarea dupa abdominoplastie este individuala. Unele persoane se intorc la serviciu dupa 2 saptamani, in timp ce altora le trebuie 3-4 saptamani de odihna si recuperare. Este recomandata o gimnastica medicala usoara pentru tonifierea musculaturii abdominale. In privinta cicatricelor, pana la 6 luni ele se rosesc si se umfla iar dupa 9 luni – 1 an ele se aplatizeaza si se deschid la culoare. Se recomanda evitarea expunerii la soare timp de 1 an de la operatie, pentru a nu se produce pigmentarea cicatricelor. Ele nu vor disparea niciodata complet dar pot fi mascate de chilot si chiar de costumul de baie.
Pentru pastrarea in timp a rezultatului obtinut, este important sa urmati un regim igieno-dietetic recomandat de un medic nutritionist si sa nu ezitati sa practicati un sport.

Abdominoplastie Cluj

Pret Abdominoplastie Cluj

Dacă ai nevoie de informații mai detaliate

sună-ne acum și unul din medicii noștri te va ajuta

Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptare a politicii de utilizare a cookies si a politicii de prelucrare a datelor personale.

× Cu ce va putem ajuta?